Reportage voor huwelijk, verjaardag, jubileum...

Ieder mensenleven heeft mijlpalen en die worden dikwijls goed voorbereid.  Een huwelijk, een communie of lentefeest, een huwelijksjubileum, een speciale verjaardag.
Meestal gaat er een grote voorbereiding aan vooraf, wordt het een heel mooi feest, en buiten de beleving van het gebeuren zijn foto's en beelden het enige wat er van over blijft.

Voor wie ?

We leven in een fotomaatschappij waar iedereen met minstens 1 ding dat foto's maakt in zijn zak rondloopt.  Maar ben je van mening dat de herinneringen aan een schitterend feest ook best met schitterende foto's gebeuren dan kan je dat beter aan een fotograaf over laten.
Iedere familie heeft wel ergens een "nonkel Jos" die een heel dure camera heeft en je foto's met volledige inzet van materiaal en energie wil komen maken.  Maar voor veel vieringen en zeker voor een huwelijk is op bepaalde momenten een seconde van belang.
Dan is het oog van de fotograaf en de snelheid waarmee foto's gemaakt worden van meer belang dan de goede bedoelingen van nonkel Jos.
Als ik je met dit korte tekstje heb kunnen overtuigen om deze taak aan een fotograaf over te laten, dan ben je van harte welkom.

Voorbereiding

Overweeg je om mij een reportage voor je te laten maken, dan kom je altijd langs. Wanneer, wat en waar zijn de standaardvragen.  Meestal geef ik je wat huiswerk om een lijstje te maken met combinaties van mensen waarvan zeker geen foto's mogen vergeten worden.   
Ik probeer altijd op voorhand langs de locatie te gaan zodat ik weet waar ik ga terechtkomen.  Maar ook om te zien hoe de situatie voor het licht is, de parkeergelegenheid en de mogelijke medewerking van de uitbater.

Hoe verloopt het ?

Jullie hebben een feest en dat moet zo weinig mogelijk onderbroken worden.  Ik loop zo discreet mogelijk rond en maak heel spontane foto's.  Ik probeer zo weinig mogelijk te storen.  Zolang het mogelijk is ga ik niet flitsen om ook op die manier geen aandacht te trekken.

Wat krijg je voor welke prijs ?

Een richtprijs is 80€ per uur, maar afhankelijk van het aantal te verwachten foto's kan daar wat bijkomen voor de nabewerking.  Iedere foto krijgt een korte beurt om hem beter te maken dan bij de opname.
Ik maak graag een minimum en maximum prijs voor je reportage.
Anderzijds ben ik geen minutenkliever.  Eens een reportage begint interesseer ik mij enkel nog voor de kwaliteit van de foto's en veel minder voor de klok.
Ga je huwen en wens je enkel foto's op het gemeentehuis, dan is dat allemaal bespreekbaar.     

Hoe en wanneer krijg je de foto's

Foto's worden in digitale vorm in laagresolutie met een klein logo op aan u gegeven.  Ik vraag altijd om naar mij te komen om samen de foto's te overlopen voor ik ze meegeef.  In uitzonderlijke gevallen kunnen ze gemaild worden, maar daar maak ik geen gewoonte van.
Hoogresolutiebestanden om zelf afdrukken of een album te maken kan je hebben maar niet "krijgen".  Je zal ze moeten betalen.  1 prijs voor alle bestanden.  Geen foto's per stuk.
Het gebeurt zelden dat het langer dan 1 week duurt voor ik alle foto's klaar heb.  Heb je heel snel enkele foto's nodig, dan kan ik daar uiteraard voor zorgen.

Sociale media, deze website…

Ik vraag regelmatig om enkele van je foto’s te mogen gebruiken op mijn website of FB pagina. Bij de minste twijfel bij u, doe ik dat niet. Wil je dat je foto’s privaat blijven, dan ga ik die nergens plaatsen.

Vragen ?

Gewoon bellen of mailen. Ik ben een kleine zelfstandige en neem alle dagen mijn telefoontjes aan tussen 8u en 22u Welkom !

Powered by SmugMug Owner Log In