kijken naar, en bespreken van foto's - Fotografie Robert Biesemans

Kijken naar en bespreken van foto's

Op een positieve manier elkaar proberen te helpen om zo veel mogelijk van elkaar te kunnen leren. Iemand is mogelijk niet mondig genoeg om iets duidelijk te maken, maar heeft wel een prima inzicht in fotografie. Die kennis moet je zeker ook kunnen gebruiken. Er is een groot verschil tussen commentaar geven en commentaar krijgen. Maar de twee hebben voor een groot deel met je eigen persoonlijkheid te maken. We zetten alles netjes op een rijtje.

Eerste deel

Foto's kunnen vanuit een technisch en vanuit een artistiek standpunt bekeken worden. Hoe verdeel je de waarde van deze dingen. Op welke manier neem je van iemand commentaar aan. Hoe snel en om welke reden ga je in de verdediging. Het resultaat van een fotobespreking hangt soms meer af van de menselijke kwaliteiten en instelling dan van de foto. Maar 1 ding is zeker : van een goede fotobespreking kan je ongelooflijk veel leren.

Tweede deel

Een aantal mensen brengen wat foto's mee en die gaan we samen bespreken. Ik probeer zo eerlijk en positief mogelijk mijn mening te geven en indien nuttig nog wat tips. Soms wordt door de club gevraagd in welke richting de bespreking moet gaan. Beter foto's maken, tips om de getoonde foto's te verbeteren, hoe een selectie maken voor een tentoonstelling, welke foto's zijn geschikt voor een fotowedstrijd.

Voor wie ?

Voor fotoclubs of een groep van minstens 6 fotografen. Ook als thema avond in een fotoacademie of fotoschool. Zowel voor beginnende fotografen als voor meer gevorderde. 
Liefst 3 uur voorzien. 

Ook mogelijk en minstens even nuttig.

Een plaatsje, een tafel met 6 stoelen en een uur 5 fotografen met hun foto's. Na dat uur de volgende 5 fotografen. Telkens samen de foto's bespreken.

Meer weten of meer inlichtingen ?

Stuur een mail naar info@hwe.be of bel mij 0477 26 16 07

Ook mogelijk via het Breedbeeld .


Powered by SmugMug Owner Log In