Private opleiding lightroom

Private opleiding Lightroom op een zo praktisch mogelijke manier.

Leer uw foto's afwerken zoals ik het alle dagen doe. We beginnen van 0, slaan over wat niet belangrijk is, en stoppen de nodige tijd in de heel belangrijke zaken. Voorkennis is absoluut noodzakelijk voor Lightroom, maar heb je die niet, dan kunnen we dit ook samen leren.

Voorkennis mapstructuren

Lightroom geeft de mogelijkheid om uw fotobibliotheek efficiënt te organiseren. Computerkennis om mappen te vinden, maken, bestanden te benoemen en te hernoemen is nodig. Praktisch komt dit er op neer dat u vlot met een Windows verkenner moet kunnen werken. Dit punt is een absolute noodzakelijkheid.

Voorkennis bestanden

Fotobestanden hebben een aantal eigenschappen. Een foto heeft een resolutie, een grootte, een type bestand. Deze kennis heeft weer niets met Lightroom te maken maar is nodig om je foto's op de juiste manier uit Lightroom te halen.

Voorkennis fotoparameters

Lichtsterkte, wit en zwartpunt, verzadiging, contrast... Je kan aan alles wat duwen en trekken, maar weten wat je doet is toch de juiste weg. Heb je deze voorkennis niet, dan bekijken we die samen.

Platform

Ik werk zelf met pc. Verschillen tussen apple en pc zijn er, maar in de praktijk komt dat goed overeen.

Duurtijd

Met de juiste voorkennis kan je in 1 avond een overzicht hebben om zelf verder te kunnen. Een tweede avond na wat oefenen is aan te raden. Heb je de vermelde voorkennis niet, dan nemen we daar eerst een avond voor. Je gaat dan niet zo veel van Lightroom zien maar zonder die basis is verder werken zinloos. Ik kan dit enkel op pc.

Verwachting

Een avond private opleiding is heel efficiënt maar vervangt geen cursus van een heel jaar. Het is een prima start om zelf met een boek verder te studeren en te oefenen. Door weg te laten wat je zelf kan leren, en door goed te oefenen met wat je altijd gebruikt kan veel nuttigs gezien worden in korte tijd.  U bepaalt zelf het tempo. Ik heb de gewoonte om iets blijven te herhalen tot je het begrijpt.

Wat kost dit ?

195 € per avond vanaf 19u
295 € voor een voormiddag tussen 8 en 13u 
295 € voor een namiddag tussen 13u en 18u

U kan alleen komen of met een vriend of collega. Eventueel nog een derde persoon maar die moet een eigen computer meebrengen met Lightroom op. De prijs kan je delen door het aantal personen.

Inlichtingen nodig

mailen, maar veel liever bellen.

Powered by SmugMug Owner Log In