Basisfotografie : "M" stand. zin en onzin


Betere foto's maken...  Als ik veel aankondigingen en slagzinnen moet geloven kan dat enkel als je je camera in de manuele stand plaatst.  Geloof je dat ?  of helemaal niet ?  of ligt de waarheid ergens in het midden ?
Ik heb deze lezing gemaakt nadat ik verschillende mensen voor een private workshop heb gehad die hun camera voor alles manueel instelden, en regelmatig totaal verkeerd gebruikten...  

Inhoud

Een noodzakelijke vrij technische avond.

Onze camera bevat allerlei automatische systemen. Die kunnen heel goed helpen, maar er zijn momenten dat we beter zelf voor computer kunnen spelen. 
We zien deze avond op een praktische manier, en met je eigen camera, waarvoor alle knopjes dienen die te maken hebben met sluitertijd, diafragma, en iso waarde. Ook de relatie en afhankelijkheid er tussen (google eens “belichtingsdriehoek”).

Wat is zwart en wat is wit voor onze lichtmeter ?  Hoe ver mag je er naast zitten ?  Hoeveel moet je in de M stand aan alle knopjes draaien ?
Wanneer beter niet in M en wat gebruik je dan ?

Naast de M-stand zien we ook hoe we het autofocussysteem kunnen beperken zodat het doet wat we zelf wensen. De meeste foutjes bij foto’s gebeuren met verkeerde scherpstelling.

Wil je een workshop studiofotografie volgen of flitsen los van de camera dan is het noodzakelijk te weten hoe we onze camera volledig manueel moeten instellen.

Wat zeker niet verwachten

Een goede, mooie, creatieve foto wordt gemaakt door licht, compositie,  juist objectiefgebruik, nabewerking, moment...  Denk vooral niet dat foto's manueel maken een garantie voor een goede foto is.  Leren kijken en vooral oefenen is daarvoor meer nodig.

Meer weten of het iets voor u is ?

Telefoneren naar 0477 26 16 07 tussen 8u30 en 21u, alle dagen 7/7.
Een berichtje laten mocht ik niet antwoorden.


Powered by SmugMug Owner Log In