mijn leraars

Ergens moet ik zelf de mosterd halen.
Hieronder een (onvolledige) lijst van mensen waar ik workshops, lessen of lezingen bij gevolgd heb.

Koen De Clerck : http://kodec.be
Mijn eerste cursus studiofotografie, ondertussen al 4 keer bij Koen in de leer geweest. Koen versterkte bij mij de zin om met licht te blijven "spelen" en continu te blijven experimenteren.

Carl Lapeirrehttp://www.carllapeirre.be
Carl was de eerste die mij veel jaren geleden de spreekwoordelijke schop onder mijn... gaf om te zeggen dat ik dringend wat moest gaan bijleren.  Eeuwig dankbaar voor !  Bij Carl al verschillende workshops gevolgd hoofdzakelijk over portfolio en bespreken van foto's.  Wat ik heel erg waardeer is de directe, eerlijke  en ongezouten mening die je altijd van Carl over je foto's mag verwachten.  De allerbeste manier om bij te leren.

Stephane Verheyehttps://www.stephaneverheye.com
Stephane zit midden in de kunstwereld.  Bij hem bijzondere interessante workshop gevolgd over portfolio opbouw en het tentoonstellen van foto's.

Antti Karppinen : https://anttikarppinen.com
Deze finse fotograaf van wereldklasse gaf een tweedaagse workshop waarin hij gans zijn workflow mee gaf. Van voorbereiding, opname, selectie tot nabewerking.
Wat vooral nuttig was is zijn visie op creativiteit en jezelf blijven. Een workshop die ik nooit vergeet.

Damon Pijlman : http://studiodamon.com
Wordt aanzien als de allerbeste huwelijksfotograaf van Nederland. Ongelooflijk creatieve en vrolijke kerel. Het "moment" is het allerbelangrijkste. Ook al moet je daar enkele uren ingespannen op wachten.

Ioannis Tsouloulis : www.purephotography.be
Ioannis is ambassadeur voor Fujifilm en toont in die hoedanigheid de grenzen van snelheid, licht en gevoeligheid in een reeks heel sterke portretten.

Tom Museeuw : www.fotofolio-photography.com
Tom werkt heel veel met natuurlijk licht en kan het op heel eenvoudige manier uitleggen hoe je naar licht moet kijken en beinvloeden. Hij gebruikt meestal reflectieschermen die een heel zacht licht kunnen geven.

Rob Sas : http://www.robsas.nl
Ongelooflijk sympathieke nederlander die op een ongedwongen manier mij wist te overtuigen om aan een eigen stijl te werken. Techniek is nodig maar het oog van de fotograaf is het allerbelangrijkste.

Hans van Ommeren : http://www.hansvanommeren.com
Hans is een van de beste modefotografen van Nederland. Hij leerde mij al de kneepjes om een foto af te drukken. Profielen, resoluties, papiersoorten maar vooral de voorbereiding in Photoshop op een manier die voor mij het beste overeenkwam met de donkerkamertechnieken.
Helemaal anders dan in de meeste cursussen maar veel logischer en sneller.

Piet Van den Eynde : http://morethanwords.be
Piet is Photoshop en Lightroomspecialist. Alle nieuwe functies en snufjes uit deze programma's weet hij het eerste. Zijn boek Lightroom is een absolute must voor iedere fotograaf !

Paul Gheyle : http://www.paulgheyle.be
Workshop studiofotografie.
Docent fotografie en portretfotograaf die zonder aarzelen al zijn kennis deelt en waar je gelijk wat aan mag vragen.

Joris Luyten : http://jorisluyten.be
Specialist in food fotografie. Demonstreerde allerlei ongebruikelijke bronnen om aan licht te geraken.

Kurt Van Steenlant : http://www.kurtvansteelant.be
Fotowandeling door Charleroi met opdrachten. Heel deskundige bespreking van de gemaakte foto's.

Damien Lovegrove : http://www.lovegrovephotography.com Studiofotografie. Gebruik van hard en zacht licht door elkaar. Wereldberoemde fotograaf die ons vertelde dat zijn eigen studio 4x4 meter groot was en hij door de deur naar binnen moest fotograferen. Dan moet dat in mijn garage ook kunnen.

Urs Recher : http://www.ursrecher.ch
Hogeschool flitsen : een lepel, vork en mes fotograferen met 8 flitsers. Naaktfotografie met stroboscoop verlichting + heel speciale lichtopstellingen.

Marc Cielen : http://www.marc-en-ciel.be
De ene kleur is de andere niet. Kleurprofielen, schermcalibratie, afdrukprofielen... Marc is een specialist en een fractie van zijn kennis meenemen is een oplossing voor heel wat kleurproblemen.

Roy Wanders : http://roywandersphotography.eu
Vraag wat je wil en Roy geeft een antwoord. Hoe werk je met klanten, met bedrijven... Hoe maak je afspraken en hou je je klanten tevreden.

Pierre Delaunay : http://www.studio-delaunay.com
Voor mij de meest opvallende figuur in deze lijst. Ik kreeg bevestiging van een aantal zaken waar ik dacht alleen in te staan. Zo heb je volgens Pierre voor mooie huwelijksfoto's enkel 3 dingen nodig : 1 koppel, liefde en licht. De locatie is ondergeschikt ! 
Achteraf het genoegen gehad een uur met deze man te kunnen praten over fotografie en heel veel wijzer van geworden.

Wim Robberechts : http://www.robberechts.tv
Luchtfotografie. Met een kleine drone kom je er niet meer. Een beetje geschrokken van de technische mogelijkheden en vooral van de kosten.

Jasper Doest : http://www.doest-photography.com
Natuurfotografie die begint bij geduld. Maar wat voor resultaten...
Ik vrees alleen dat ik dat nodige geduld niet heb.

Frieke Janssens : http://frieke.com
Een eigenzinnige jonge dame die regelmatig eens in het nieuws komt met heel originele, en soms controversiële foto's en projecten. Het heeft haar wel tot in galerijen in New York gebracht.

Martin Hogeboom : http://www.martinhogeboom.nl
Dynamische foto's maken op locatie met een batterij aan flitsers.

Rick Pontier : http://www.richpontier.nl
Studiofoto's wijzigen met een andere achtergrond. Van foto's nemen een totaalbeleving maken voor je klanten.

Jo van den Berg : http://www.ateliervandenberg.com
Fotografie in team voor grote bedrijven. Hoe komt een reclamefoto tot stand. Wat is het aandeel van creativiteit, opname en nabewerking.

Julie Scheurweghs : http://www.juliescheurweghs.be
Een eigenzinnige en eigen stijl kan je verkoopbaar maken. Alle tentoonstellingen meepikken die je enigzins kan.

Jimmy Kets : http://www.jimmykets.be
Een jonge man die een meester is in reportage- en straatfotografie. 
Werkt voor kranten en maakt snelle portretten ter plaatse van politici, bv's...

Carl De Keyzer : http://www.carldekeyzer.com
Foto's maken per project. Een verre reis naar afgelegen plaatsen en daar de tijd nemen om exclusief materiaal te maken voor tentoonstellingen en boeken.

André Boto : http://www.andreboto.com
Conceptuele fotografie. Photoshop om bij te duizelen. Maar ook je tijd nuttig gebruiken en altijd en overal met de meest eenvoudige dingen ongelooflijke foto's kunnen maken.

Frederik Buyckx : http://www.frederikbuyckx.be
Reportagefotografie op meest gevaarlijke plaatsen op de wereld. Voorbereiding, risico's, omgang met de gefotografeerden.

Andy Hens : info 
Hogeschool fotografie. Ik heb geen website van hem gevonden maar de foto's die je kan googelen spreken voor zich. Ook in zijn studio in Dortmund 2 dagen intensieve cursus gaan volgen. Ongelooflijk veel geleerd.

Henri Senders : http://www.henrisenders.nl
Een schitterende fotograaf met een heel eigen stijl om emoties en sfeer te fotograferen. Henri is een specialist in het gebruiken van "aanwezig licht".

Frank De Meulemeester : http://www.fotodemeulemeester.be
Frank is een specialist in naaktfotografie en was heel open om zijn werkwijze, lichtopstellingen en klantenbinding met ons te delen.

Leon van der Flier : http://www.flier.nu
Bijzonder open fotograaf die naast een eigen stijl ook nog zijn eigen "merknaam" weet te koppelen aan zijn werk. Zoeken naar "iets" anders wat je kan onderscheiden en het ook nog kunnen en vinden.

Henk van Kooten : http://www.henkvankooten.com
Op een halve dag genoeg stof tot nadenken gekregen om dagen mee te vullen. Een afwijkende visie, een totaalconcept en vooral durven om iets anders te maken. Een selfmade man die bovenaan mijn lijstje komt van "meest inspirerende fotografen".

Selina de Mayer : http://www.selinademaeyer.com
Fashionfotografie en fine-art fotografie met heel wat nabewerking in Photoshop. Een dame met een heel aparte stijl die gevoel, rust en vrede uitstraalt zoals je zelden ziet.

Alleen op de wereld is ook maar niets.

Zo kan ik altijd rekenen op enkele collega's waar technische en andere probleempjes op een vriendschappelijke manier besproken en meestal opgelost wordt. Vrienden met dezelfde passie.

Jos : http://www.verhoogen.be
Jos is voorzitter geweest van de vereniging voor Beroepsfotografen. Hij is een heel druk bezet fotograaf, maar eender wanneer ik iets moet weten, hij maakt altijd tijd voor mij.

Francis : https://francistilborghs.wordpress.com
 Mijn "peter" bij de vereniging voor beroepsfotografen. Nuttig en prettig om iemand te hebben waar je over alledaagse dingen in de fotografiebusiness kan praten.

Ann : http://www.anncoppens.be/nl
Wildlife en Natuurfotografe van wereldklasse. Heeft ook een eigen reisbureau waar je de mooiste fotoreizen kan maken.

Inge : https://zoemin.be
Inge is voor mij een specialist in newbornfotografie. Ze geeft daar ook workshops in.

Annick : https://www.annick.photography
Een heel goede collega in eigen gemeente.

Jan : http://www.janvansteen.com
Buiten een schitterend fotograaf is Jan certified Adobe expert voor Photoshop.

Elke : http://www.studiodewaele.be

Evi : http://www.fotografiepolak.com

Raf : https://www.defotofilmfabriek.be
Raf is ook professioneel cameraman. Een aanrader voor videoproducties.

Anja : https://www.anjaspelmans.com

Permanent bijscholen kost veel tijd, energie en geld maar het loont. Iemand die ik zeker niet mag vergeten te vermelden is Nikki Huts. ( Nationaal secretaris van de vereniging voor beroepsfotografen, maar nu op rust). Zij bracht alle info van cursussen, workshops, fotowedstrijden onder onze neus vanaf het moment dat het beschikbaar was. Bedankt Nikki.

Powered by SmugMug Owner Log In