over mij

Ik heb school gevolgd voor electronica, werk ongeveer 40 jaar in computers en opleiding. De laatste 15 jaar de computers volledig afgebouwd en de fotografie met heel veel energie verder opgebouwd. 
Ik ben 44 jaar gelukkig getrouwd met Myriam, heb drie lieve kindjes: An, Els en Tim die plotseling groot waren en nu de deur uit zijn. 
Ondertussen ben ik apetrots op mijn vier kleinkinderen: Iris, Linus, Mona en Mil.

Fotografie

Begonnen op 15 jaar en er nog steeds bezeten van. Met een klein budget kocht ik mijn Minolta sr-t 101 en verdiende daar als jobstudentje mijn donkere kamer mee. Fier kocht ik ooit een Mamiya 645 en ik heb hem in 20 jaar maar weinig rust gegund. 
Ik stapte snel af van de drang naar toestellen en besefte dat gevoelige foto's, kunst en wat er mee te maken heeft iets helemaal anders was dan de beste toestellen te zoeken. 
In 2003 heb ik mijn donkere kamer afgebroken. Na 35 jaar foto's afwerken in het donker, vanaf dan aan een computer op een tafel. Met een beetje heimwee: nu alles digitaal.

Opleiding

Ik heb geen lange opleiding gevolgd maar wel heel veel workshops bij veel fotografen. Op die manier krijg je veel verschillende inzichten. Een absolute aanrader om zo te werken. Iedere workshop waar ik de tijd voor heb en het onderwerp mij min of meer interesseert pik ik mee. En, het kan iets klein en onbenullig zijn, maar telkens leer ik iets nieuw.

Mijn hoogste onderscheiding : QEP

Als ik mij aansloot bij de Vereniging van Beroepsfotografen moesten we een ingangsproef doen. Ik was er niet door. Een signaal dat er iets moest gebeuren. Ik heb keihard gewerkt en kreeg een jaar later felicitaties van de jury na de herkansing.
De allerbeste fotografen van de Vereniging hebben een QEP label (Qualified European Photographer). Op dat moment een onbereikbaar iets. Ik nam mij voor om een poging in die richting te doen. Na drie jaar daarvoor te werken is het mij gelukt om door deze Europese proef te geraken.
In Europa zijn ongeveer 50000 aangesloten beroepsfotografen. Daarvan hebben er in 16 jaar tijd dat deze proef bestaat, er ongeveer 500 dit label behaald. 
In alle bescheidenheid ben ik toch fier dat ik dit bereikt heb.

Mijn ogen

Foto's worden gemaakt met de ogen van de fotograaf, niet met een fototoestel. Ik ben me daar al jaren van bewust en probeer iedere gelegenheid te benutten om mijn ogen te trainen. Een "fotografisch oog" is voor iedere fotograaf een absolute must. Daarna moet oog komen voor "details". Mijn ogen zijn er voor u. Om uw foto's te maken op een manier die mensen aanspreekt.

Uw foto's

Al wat ik geleerd heb, al wat ik weet, gans mijn manier van werken, alles mag je weten. In de workshops die ik geef heb ik voor niemand geheimen. Als ik een antwoord weet op een vraag die iemand stelt, dan zal hij een antwoord krijgen. Ik ben er ook om uw foto's te verbeteren. En alhoewel ik vrij bescheiden ben, heb ik al heel veel mensen op dat punt goed kunnen helpen.

Kunst

In ons doorgaans jachtig leven moet er ruimte zijn voor kunst, cultuur en sport. Schoonheid zien in dingen waar mensen heel veel moeite en energie in stoppen. Meer nog: voelen dat je even verandert en je je emoties niet meer kan bedwingen voor een schilderij, een muziekstuk, een omhelzing, een spontane handeling van een kindje... 
Ook dat kan met fotografie.


Powered by SmugMug Owner Log In